Ontmoet het team ? #8

Ontmoet het team ? #8

Kalani is een klein team van gemotiveerde mensen die geloven dat we onze productiewijzes en consumptiepatronen (ten goede) kunnen veranderen. Wie zijn de mensen die werken aan deze ambitie? In onze “Meet the team # 8” stellen we je voor aan onze 2 stagiaires: Pauline, die stage doet in marketing en Alexandre, onze stagiaire e-commerce.

Meer dan 3 maand konden we bij Kalani rekenen op 2 super stagiaires, Pauline en Alexandre.

Betrokken, proactief, leergierig en gewetensvol al ze zijn, was het een plezier om hen mee aan boord te hebben.

Het stage-avontuur loopt nu stilaan ten einde, maar we kunnen het niet nalaten om hen aan jullie voor te stellen. Pauline, stagiair in marketing en Alexandre in e-business. Samen vormen ze een geweldig team! Hun bijdrage aan Kalani de afgelopen 3 maanden was onvergetelijk!

… Een korte terugblik op 3 intense maanden

1. 1. Waarom heb je ervoor gekozen om stage te lopen bij Kalani?

Pauline : Voor mijn eerste professionele ervaring in de marketingwereld wilde ik vooral werken voor een textielbedrijf met een positieve filosofie. Ik wilde ook de wereld van de e-commerce ontdekken. En dan nog het liefst in een klein bedrijf. Toen ik op Kalani stuitte, besefte ik al snel dat geen enkel ander bedrijf beter bij mij zou passen!

Alexandre :  Tijdens mijn zoektocht naar een stageplaats, keek ik uit naar een bedrijf met een kleine organisatiestructuur. Ik wilde vooral de diverse aspecten van een bedrijf  leren kennen, in plaats van opgesloten te zitten binnen één afdeling. Bovendien wilde ik werken in een omgeving die mijn waarden deelt: respect voor mens en natuur.

2. Wat heb je geleerd uit je ervaring bij Kalani?

Pauline : Dankzij mijn stage kon ik van heel dichtbij ervaren hoe een start-up in e-commerce werkt. Het was ook mijn eerste kennismaking met de textielwereld die me heel erg interesseert. Het was bijzonder fijn om mijn marketingkennis in de praktijk te kunnen brengen in concrete én gevarieerde projecten. En van Bruno heb ik ook heel wat geleerd. Zijn ervaring, zijn wijze raad, zijn manier van werken en zijn bereidheid om ons te helpen maakten mijn stageperiode interessant, leerrijk en aangenaam!

Alexandre : Deze stageperiode zal me altijd bijblijven als een unieke ervaring. Bruno is iemand die heel integer tewerk gaat en dat motiveerde mij om elke dag opnieuw mijn uiterste best te doen. Werken bij Kalani opende voor mij de wereld van ethisch en verantwoordelijk consumeren. Iets waar we allemaal prioriteit van zouden moeten maken!

3. Wat was je favoriete moment tijdens de stage?

Pauline : De fotoshoot! Voor een leergierige stagiair zijn speciale ervaringen – buiten het dagdagelijkse- een fijne afwisseling. Dat ik mocht meehelpen aan een fotoshoot was voor mij echt de kers op de taart van mijn stage.

Alexandre : Omdat ik zelf een amateurfotograaf ben, was de fotoshoot ook voor mij een van de fijnste ervaringen van mijn stage. Er komt zoveel kijken bij een fotoshoot; zowel bij de voorbereiding van de shoot als achteraf. Er is de visuele voorbereiding, het zoeken naar voorwerpen, decoratie en meubels die gebruikt zullen worden. Je hebt een locatie nodig, modellen, … Op de dag van de opname staan ​​we heel vroeg op om alle materiaal te lossen en installeren. Tussen de shoots door moeten we het decor veranderen, de modellen aansturen… En op het einde alle materiaal demonteren en opnieuw inladen. Gelukkig heeft Audrey veel ervaring met shootings en was zij er om alles op briljante wijze te coördineren. Ik vond het een fantastische ervaring om aan dit alles te mogen meewerken!

4. Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Pauline: Mijn plan is in het buitenland te gaan wonen, daar werk te vinden in marketing en ondertussen ook nog een masteropleiding te volgen. Zo kan ik mijn marketingvaardigheden aanscherpen en tegelijkertijd ook mijn talenkennis uitbreiden.

Alexandre: Ik heb nog geen helder beeld van wat ik in de verre toekomst zou willen doen. Ik hou het voorlopig dus nog op ideeën op korte termijn. Ik doe al 7 jaar  vrijwilligerswerk voor een NGO die een school en een mobiliteitscentrum in Kenia ondersteunt en ik kan daar volgend jaar opnieuw naartoe om websites te helpen ontwikkelen. Daarnaast wil ik volgende zomer voor de tweede keer de Kilimanjaro beklimmen om fondsen te werven.

5. Wat zijn je favoriete Kalani lakens?

Pauline: Ik heb lang getwijfeld tussen katoensatijn of perkal, maar uiteindelijk verkies ik de katoensatijnenlakens in het wit. Tijdloos én comfortabel.

Alexandre: Ik was onmiddellijk grote fan van het katoensatijn dat zowel zacht als licht is. Door verschillende kleuren te combineren kan je er echt iets persoonlijks van maken. Mijn favoriete combinatie is een antraciet katoensatijnen overtrek gecombineerd met Kalani Blue kussenslopen.

6. Hoe zou je Kalani omschrijven in 1 woord?

Pauline: Respect

Alexandre: Menslievend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *