Kalani x Terrae, een samenwerking die warmte brengt in je interieur

Kalani x Terrae, een samenwerking die warmte brengt in je interieur

Sinds de oprichting van Kalani koesteren we de droom om jullie hoogwaardige kaarsen aan te bieden. Onze expertise ligt echter in textiel, niet in kaarsen. Daarom besloten we om samen te werken met een concept dat onze kernwaarden deelt, een diepgaande betekenis heeft en voortkomt uit een bijzonder aangename ontmoeting. Tijdens een kerstmarkt ontdekten we het werk van Victoria, en het was meteen duidelijk dat deze ontmoeting voorbestemd was. Trouw aan onze waarden van duurzaamheid, lokale productie en ambachtelijk vakmanschap, wilden we jullie graag een prachtig assortiment kaarsen aanbieden. Zo ontstond de samenwerking tussen Kalani X Terrae. We geven jullie graag een kijkje achter de schermen en gaan in gesprek met Victoria, de oprichtster van Terrae. Het interview: Victoria, kun je jezelf even kort voorstellen? Hoe ben je op het idee gekomen om je eigen bedrijf te starten? Als dochter van een ondernemer ben ik altijd gepassioneerd geweest om iets nieuws te creëren en de vrijheid te hebben om te ondernemen in een domein dat me nauw aan het hart ligt. Mijn interesse in ondernemerschap heb ik grotendeels te danken aan mijn vader, die me heeft geïnspireerd. Bovendien besefte ik al tijdens mijn middelbare schooltijd dat ik een passie had voor economische wetenschappen en alles wat daarmee te maken had. Na mijn studies bedrijfsbeheer en ondernemerschap aan ICHEC wilde ik mijn eigen project starten. Maar voordat ik die grote sprong waagde, wilde ik eerst praktijkervaring opdoen in de bedrijfswereld. Ik heb bijna drie jaar gewerkt als projectmanager bij IPM voor La Libre en La DH. Nadat mijn belangrijkste projecten waren afgerond, besloot ik zelf de grote stap te zetten en mijn eigen bedrijf op te richten. Het was voor mij van essentieel belang om producten aan te bieden die ik zelf graag wilde hebben, met een diepere betekenis, vervaardigd in België en met een sterke nadruk op verantwoord en duurzaam ondernemerschap. En zo ontstond Terrae. Waarom koos je voor kaarsen? Er zijn tenslotte al veel merken op de markt, hoe kwam dit idee en deze wens tot stand? Ik wilde een Belgisch decoratieproduct aanbieden dat ambachtelijk werd vervaardigd. Ik hou zelf enorm van kaarsen, en na uitgebreid marktonderzoek ontdekte ik dat er, ondanks het grote aanbod, nog geen lokale en ambachtelijk vervaardigde kaarsen waren. We staan er vaak niet bij stil dat de grondstoffen voor kaarsen nefaste gevolgen kunnen hebben voor onze planeet en onze gezondheid. Na uitvoerig onderzoek besloten we ook onze eigen kaarsenhouders te vervaardigen in beton, in plaats van ze te importeren. Voor onze kaarsen gebruiken we sojawas. Hoewel dit moeilijker te verwerken is, is het aanzienlijk duurzamer dan paraffine, een aardolieproduct dat vaak gebruikt wordt om kaarten te maken. De meeste producenten van kaarsen bieden weinig transparantie over de geuren. We weten vaak niet waar de geuren vandaan komen en de samenstelling ervan kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Daarom koos ik voor niet-toxische geuren, die geen CMR (kankerverwekkende, mutagene, reprotoxische stoffen) of ftalaten bevatten die schadelijk zijn voor de vruchtbaarheid. We krijgen vaak de vraag waarom we geen etherische oliën gebruiken; dat is omdat die helaas vaak giftig zijn bij verbranding. Ten slotte merkte ik dat mensen kaarshouders vaak wilden hergebruiken, omdat ze er geen andere bestemming voor hadden in huis. Daarom wilde ik een verschil maken door navulbare was aan te bieden, zodat de Terrae-houders eindeloos hergebruikt kunnen worden. Wat zijn de kernwaarden van Terrae? Terrae streeft naar duurzaamheid, kwaliteit, ambachtelijk vakmanschap, eenvoud en positiviteit! Wat spreekt jou aan in de waarden van Kalani? Ik hou enorm van Kalani! Onze waarden sluiten naadloos op elkaar aan. Net als Terrae, legt Kalani de nadruk op luxe, design en hoogwaardige producten die duurzaam, toegankelijk en ethisch verantwoord geproduceerd zijn. Wat vind je zo fijn aan deze samenwerking? Het is een volledig Belgische samenwerking die draait om hoogwaardige producten die goed zijn voor onszelf en de planeet. Kaarsen maken elk moment gezelliger en verfijnder, terwijl het beddengoed van Kalani elke nacht aangenamer maakt. Het zijn twee producten die meerwaarde creëren en comfort brengen. Samen met Bruno hebben we al enkele verkopen gedaan, zoals op Belgische kerstmarkten. We kunnen het goed met elkaar vinden en delen dezelfde doelen en ambities. Doordat we zoveel gemeen hebben, is de samenwerking des te plezieriger. Nu ben je volledig op de hoogte van dit mooie partnership dat versterkt wordt door krachten te bundelen. Voor deze samenwerking kozen we de subtiele geur van katoenbloesem. Op de Terrae-website vind je nog tal van andere geuren. We raden je ten zeerste aan om het volledige geurassortiment te ontdekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *